Sarajevo -2.6 °C Subota 28.11.


25.09.2012. / 10:45h BiH - Semir Efendić

Novi Grad: Efendić sa najvećom podrškom na FB

Novi Grad: Efendić sa najvećom podrškom na FB
SARAJEVO - Semir Efendić, kandidat SDA za načelnika sarajevske opštine Novi Grad, uspio je zaokupiti pažnju sve većeg broja korisnika popularnih društvenih mreža Facebook i Twitter, čiji su potencijali neiscrpni.

Pored standardnih predizbornih aktivnosti na tribinama i skupovima, Efendić veliku pažnju posvećuje korisnicima društvenih mreža u našoj zemlji sa kojima redovno komunicira čime je prepoznao svrhu ali i potencijal koje društvene mreže nude. Poznato je da je internet kao medij poseban po tome što omogućava komunikaciju zbog čega se najčešće i upotrebljava.
 
Veliki broj mladih u našoj zemlji aktivni su korisnici upravo ovih mreža. Također, mladi velikim brojem pitanja za mladog kandidata SDA na načelnika opštine Novi Grad Sarajevo pokazuju da su zainteresovani za politička dešavanja ali i za povećanje životnog standarda, poboljšanje imidža opštine u kojoj žive, rješavanje ključnih problema od školstva, zdravstva, komunikacija, nezaposlenosti i slično.
 
Društvene mreže su idealno mjesto za komunikaciju. Dvosmjerna komunikacija olakšana je i zahvaljujući tome što je i sam Efendić pripadnik mlađe generacije, komunikativna, pristupačna i informatički osviještena osoba, aktivni korisnik društenih mreža, te razumije potrebe mladih opštine Novi Grad.
 
Neophodno je istaći kako je Efendiću pošlo za rukom da u veoma kratkom periodu okupi više od 1000 mladih ljudi na Facebook stranici što je daleko više od njegovih protivkandidata u općini Novi Grad. Efendić stranicu koristi za informisanje svih svojih posjetilaca o svim aktivnostima i dešavanjima u sklopu predizborne kampanje. 
 
Od 12. septembra kada je i zvanično predstavljen program „Pokrenimo Novi Grad zajedno“, aktivna je i web stranica www.novigrad2012.ba koja je za nešto manje od 7 dana zabilježila i posjetu od 25.000 unikatnih posjetilaca kako iz Sarajeva, tako i iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

(Vijesti.ba)