Sarajevo -1.3 °C Srijeda 02.12.


17.09.2012. / 14:31h BiH - Jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Imperijal"

Jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Imperijal"

Jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Imperijal"
ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su 12. septembra uhapšene u akciji "Imperijal", zbog sumnje da su se bavile zelenaštvom i iznudama, saopćeno je Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo. Pritvor je određen liosobama čiji su inicijali Z.P, S.B. i M.L, navodi se u sapćenju i dodaje da postoji osnovana sumnja da novac za zelenaštvo koje su počinila ova lica potiče od krivičnih djela koja su otkrivena u akciji "Lutka".

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo došli su do saznanja da na području koje operativno pokriva Centar djeluje organizovana kriminalna grupa koja se bavi zelenaštvom i iznudom, čiji su članovi u vršenju ovih krivičnih djela povezani sa licima koja su nastanjena na području Kantona Sarajevo.
 
Nakon višemjesečnih aktivnosti, u akciji "Imperijal", na osnovu naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo pretresli 12. septembra lokacije koje koriste Z.P, D.M. i V. T. iz Istočnog Sarajeva i S.B. i M.L. iz Kantona Sarajevo.
 
Nakon izvršenih pretresa i pronalaska predmeta koji potvrđuju izvršenje krivičnih djela, ova lica su lišena slobode i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 13. septembra predata u nadležnost Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

 

(Vijesti.ba/Srna)