Sarajevo -3.3 °C Nedjelja 29.11.


19.08.2012. / 22:54h BiH - Hanka Vajzović / vijesti.ba

"Da, rekla sam šta imam i napustila sam SDP!"

"Da, rekla sam šta imam i napustila sam SDP!"
Nakon što je TV1 juče objavila nezvaničnu informaciju da je, poslije Željka Komšića, Socijademokratsku partiju BiH napustila i ugledna univerzitetska profesorica Hanka Vajzović, ona je danas za "Depo.ba" potvrdila svoj definitivni odlazak iz SDP-a.

- Tačno je, napustila sam SDP... U nekoliko posljednjih tekstova javno sam rekla šta imam i iznijela svoja politička neslaganja sa trenutnim stanjem, tako da je ovo moj definitivni odlazak, kratko je prokomentirala za naš portal profesorica Vajzović, te napomenula da bi se u narednom periodu, tačnije na sljedećim  izobrima, mogla kandidirati kao netavisni kandidat.

Koliko će njen izlazak iz stranke, nako nedavnog odlaska jednog od njenih najisturenijih članova, Željka Komšića, dovesti SDP u nove probleme, naročito u Kantonu Sarajevo, ostaje da se vidi.

- U zadnjih 5-6 mjeseci, tokom rada Skupštine KS, primijetilo se da je profesorica Vajzović često izdvajala svoj stav i imala različito mišljenje od ostalih članova kluba SDP-a, rekao je za TV 1 Peđa Kojović, zastupnik Naše stranek u Skupštini KS.

Odlaskom profesorice Vajzović, ionako krhka skuptinska većina koju je imao SDP sada je ostala na samo 15 glasova.

(Vijesti.ba)