Sarajevo -1.3 °C Subota 28.11.


18.08.2012. / 20:58h SHOW - Edo Maajka

Otvoreno o sebi, djeci, porodici i Izraelu!

Otvoreno o sebi, djeci, porodici i Izraelu!
Edo Maajka o sebi, djeci, porodici i Izraelu nakon promocije novog albuma' Štrajk mozga' u regiji. Nakon koncertne turneje koju je posljednja tri mjeseca imao po BiH poznati reper Edo Maajka trenutno se odmara u Tel Avivu sa suprugom i djecom. Odvajanje od porodice, kaže teško mu je palo.

'Svi smo se poželjeli. Ne mogu ja dugo bez svojih cura', rekao je Edo u razgovoru za Dnevni avaz i dodao: 'Promijenio sam tempo rada, koncerte sviram većinom tokom ljeta kada cure mogu sa mnom, nešto sitno na zimu i to je to, pravi sezonski radnik.
 
Jesen odmaram, kaže Edo kojeg je 'stanje uma kod mlađe generacije u njegovoj domovini' pomalo razočaralo: 'Danas je znanje sramota, imam takav neki osjećaj, Što si gluplji i što vise mrziš i osuđuješ to si bolje prihvaćen.
 
Savršeno je za nacionaliste i prodavanje ideologije zatvaranja i mržnje. Ljudi su jako podijeljeni, nacionalizam cvjeta, postali su jako konzervativni, unazadili smo se dosta. Sve suprotno od nekih mojih očekivanja koja sam imo prije recimo 10-15 godina. Ta konzervativnost me u biti najviše muči, imam osjećaj da će biti samo gore za sve koji su drukčiji i za žene naravno. Ženama je uvijek zafrkano na Balkanu, zaključio je Edo.

(Vijesti.ba)