Sarajevo 1 °C Subota 28.11.


17.08.2012. / 10:48h Crna hronika - I helikopteri EUFOR-a u akciji gašenja požara / srna

Požari bjesne širom RS, čeka se pomoć helikoptera OS BiH

Požari bjesne širom RS, čeka se pomoć helikoptera OS BiH
Pripadnici vatrogasne jedinice Bratunac i radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Drina" nastavili su jutros gašenje požara na lokalitetu Oparci u opštini Bratunac, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Zahtjev Uprave za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH na ovom području i dalje je na snazi, a u toku dana područje će obići pomoćnik direktora Uprave.

Požar na širem lokalitetu sela Berega, u opštini Sokolac, koji je zahvatio travu i nisko rastinje na graničnom području opština Sokolac i Rogatica, a u kojem je juče izgorjela jedna kuća i šest pomoćnih objekata, lokalizovan je i stavljen pod kontrolu sinoć oko 19.00 časova.

Na požarištu je organizovano dežurstvo i stanje se prati. U gašenju su angažovani pripadnici vatrogasnih jedinica sa Sokoca i iz Rogatice, radnici ŠG "Romanija" Sokolac i "Sjemeć" Rogatica, te mještani.

U požaru nije bilo povrijeđenih, a materijalna šteta biće procijenjena u narednom periodu.

Aktivni su požari u Trebinju /Trebinjska brda/, Bileći /Davidovići i Luke-Brestice/ i Nevesinju /Bezđeđe i Trusina/, koji se ne gase zbog nepristupačnosti terena, ali se stanje na požarištu prati.

U rejonu Gostun, opština Novo Goražde, stanje na požarištu se i dalje prati, pošto mjestimično još tinjaju panjevi na ovom području.

Efikasnim intervencijama vatrogasaca, juče je ugašeno više požara u početnoj fazi, i to u opštinama Pale /Bjelogorci i područje Jahorine/, Višegrad /Lipe/, Foča /Handići/, Čelinac /Popovac/ i Trebinje /Jazina/.

(Srna)