Sarajevo -4 °C Četvrtak 26.11.


11.08.2012. / 19:02h Svijet - Ivica Dačić

Ivica Dačić izbjegao smrt!

Ivica Dačić izbjegao smrt!
BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić preživio je juče pravu dramu kada je Vladinim avionom „falkon“ krenuo u London, na vaterpolo utakmicu srpske reprezentacije i zatvaranje OI. Naime, kako Kurir saznaje u kabinetu predsjednika Vlade Srbije, tek što je poletio s aerodroma u Surčinu, avion u kojem su bili Dačić i šef diplomatije Ivan Mrkić pokvario se!

- Nastala je prava drama među posadom u avionu jer znaju da se u prošlosti često kvario. Kapetan i posada su morali da u letu istaču gorivo iz rezervoara da se avion pri prinudnom slijetanju ne bi zapalio! Na kraju su uspjeli da se vrate do Surčina i prinudno slete na beogradski aerodrom. Premijer je morao da čeka oko pola sata kako bi se kvar otklonio i avion dodatno provjerio. Zatim su ponovo poletjeli za London - ispričao je izvor sa lica mjesta i dodao:
 
- Svi su bili pribrani i niko nije paničio, naročito ne premijer. Bio je smiren i pratio je situaciju. Slušao je sva uputstva posade. Naravno da nikome nije prijatno, ali se, srećom, sve dobro završilo i već poslije tri sata bili su u prijestonici Velike Britanije. Premijer juče nije odgovarao na pozive Kurira.

 

(Vijesti.ba)