12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

08.05.2024 / 12:13 Ostali sportovi - Najbolji bh. jiu-jitsu borac

Belmir Ahmespahić odradio posljednje pripreme pred nastup u Abu Dhabiju

Belmir Ahmespahić odradio posljednje pripreme pred nastup u Abu Dhabiju
Foto: Radio M

Belmir Ahmespahić najbolji je bh. jiu-jitsu borac u svojoj kategoriji, a ovoga jutra imali smo ga čast ugostiti u programu Radija M.

Belmir, koji već sedam godina se takmiči u ovom sportu, nedavno je osvojio zlatnu medalju u Istanbulu, a sada se priprema za AJP prvenstvo u Dubaiju 11. maja.

Osnovni cilj u jiu jitsi je, kako Belmir kaže, neprestano usavršavanje i prevazilaženje samog sebe, kako na tatamiju tako i u svakodnevnom životu. Brazilski jiu jitsu stigao je u Bosnu prije više od dvadeset godina i od tada neprestano raste u popularnosti.

Utisci s posljednjeg takmičenja u Istanbulu su izuzetno pozitivni, bez obzira što je Belmir ušao na turnir sa dva izgubljena turnira, uspio se vratiti na pobjedničke staze.

"Pripreme za Dubai teku odlično, sinoć sam odradio posljednje sparinge i spreman sam za turnir. Imam sjajne sparing partnere koji mi pomažu da bude u top formi i na tome sam im zahvalan", kazao je Belmir.

Zdravstvene prednosti ovog sporta su brojne, ističe Belmir, a one uključuju poboljšanje fizičke kondicije, fleksibilnosti i podizanja nivoa samopouzdanja.

Kao trener, Belmir primjećuje velike promjene kod svojih polaznika, kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu.

Jiu jitsu za sve uzraste, a Belmir ističe da nikada nije kasno za početak treniranja. Sport je prilagođen svim uzrastima, a ključ je u prilagodbi treninga mogućnostima i potrebama pojedinca.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo