20°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

06.05.2024 / 12:01 Crna hronika - Policijska akcija

U Banjoj Luci uhapšene tri osobe, oduzeto oko 446 grama kokaina

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 4. maja 2024. godine lišili su slobode lica D.D., A.Ć. i M.D. svi iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saopšteno je iz ove Policijske uprave.

Istog dana izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci koje koristi lice D.D. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 188 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su radi vršenja kontrole zaustavili putničko vozilo marke pežo kojim je upravljalo lice A.Ć., dok se lice M.D. nalazilo na mjestu suvozača.

Iz PU Banjaluka ističu da su se prilikom izlaska iz vozila  navedena lica dala u bijeg, te se oglušila o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, ali su ubrzo sustignuta i lišena slobode, navodi se u saopštenju.

Kod navedenih lica ukupno je pronađeno i oduzeto oko 257 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i određena količinina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, navodi se u saopštenju.

Lice A.Ć. koje je upravljalo vozilom odbilo je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, čime je počinilo prekršaj iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv navedenih lica slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu, a protiv lica A.Ć. i M.D. i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru pred nadležnim sudom.

Akcija je provedena u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo