22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

06.05.2024 / 11:13 Kultura - SFF

Poziv za mlade iz BiH: Snimite kratki video i osvojite nagrade!

Poziv za mlade iz BiH: Snimite kratki video i osvojite nagrade!
Foto: SFF

Sarajevo Film Festival i UniCredit Bank, Glavni sponzor Festivala, pokreću projekat „Idemo na Festival“ s ciljem promocije i unaprjeđenja finansijske pismenosti među mladima.

"Pozivamo sve mlade iz cijele Bosne i Hercegovine u dobi od 13 do 19 godina da do 30.6.2024. snime reel i pošalju ga na e-mail [email protected], uz obavezne kontakt podatke: ime i prezime, godina rođenja, kontakt telefon i adresa.

Slanje reelsa putem navedenog e-maila je obavezno, a pored toga učesnici svoje reelse mogu objaviti na svojim profilima na društvenim mrežama (TikTok ili Instagram) uz hashtagove #30thSFF #UniCreditBank #IdemoNaFestival.

Reels treba obraditi jednu od zadatih tema - kartica, digitalno plaćanje, teen račun, štednja, u kombinaciji sa Sarajevo Film Festivalom.

Da bi sudjelovali u projektu „Idemo na Festival“, potrebno je ispunjavati sljedeće uslove: reels mora biti autorski rad, snimljen mobitelom u maksimalnom trajanju do 60 sekundi; ne smije biti prijavljen na neki raniji konkurs/natječaj/nagradnu igru ili prikazan u okviru neke druge radionice ili takmičenja/natječaja/nagradne igre; ne smije sadržavati, niti na bilo koji način poticati govor mržnje, diskriminaciju i netoleranciju ili nasilje; u reelsu ne smije biti korištena muzika koja podliježe autorskim pravima. Prijavom se podrazumijeva da su svi učesnici saglasni s pojavljivanjem u reelsu i njegovim javnim emitovanjem. Jedan učesnik/ca ima pravo samo na jednu prijavu (jedan reels, jedan autor). Prijavom se podrazumijeva da maloljetni učesnici/e učestvuju uz saglasnost staratelja.

Autore/ice tri najbolja reelsa će odabrati kreativni žiri, a imena pobjednika će biti objavljena 5. augusta 2024.

Pobjednici će biti nagrađeni učešćem u programu „Volim film“ 30. Sarajevo Film Festivala te džeparcem na UniCredit karticama koje će im biti uručene na događaju prikazivanja pobjedničkih reelsa za vrijeme trajanja 30. Sarajevo Film Festivala", saopćio je SFF.

Pobjednicima koji žive izvan Sarajeva, dolazak na Festival osigurat će UniCredit Bank.

30. Sarajevo Film Festival će biti održan od 16. do 23. augusta 2024.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo