20°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

01.05.2024 / 19:46 Obrazovanje - “Zar već 50 rekti?”

OŠ 'Mehmedalija Mak Dizdar' obilježila pola vijeka postojanja

Sarajevska osnovna škola 'Mehmedalija Mak Dizdar' 26. aprila je Svečanom akademijom 'Zar već 50, rekti?' u Gradskoj vijećnici, obilježila 50 godina postojanja.

Uz prisustvo brojnih zvanica, predstavnika Ministarstva za odgoj i obrazovanje i direktorice IRPO-a, diplomatskog kora, zvaničnika Kantona Sarajevo, gradonačelnika Općine Bled, predstavnice Općine Novi Grad, ambasadora Države Palestine i zamjenika ambasadora Republike Slovačke, kao i delegacija partnerskih škola iz Bleda, Kranja, Radovljice, Pala, Stoca, Beograda i Novog Pazara, svečanom programu uz brojne goste, prisustvovali su i učestvovali i sadašnji i bivši učenici naše škole.

Tu su bili i članovi duvačkog i gudačkog orkestra Srednje muzičke škole, čanovi hora Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo”, studenti Muzičke akademije, Vokalna grupa “Corona”, članica baleta Narodnog pozorišta, članica Kluba ritmičke gimnastike “Željezničar”, gitarista Boško Jović, kao i roditelj i bivši učenik ove đkole, Emir Ovčina, u ulozi voditelja Akademije.

Bila je ovo i prilika za okupljanje prve generacije ove škole, bivših učenika koji su 1974. godine upisali ovu školu koja je tada nosila naziv OŠ ‘Živko Jošilo’, kao i penzionisane zaposlenike ove ustanove.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo