21°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 21°C

30.04.2024 / 18:37 Košarka - Prijem

Gradonačelnik Ćatić ugostio košarkašice Konjica nakon plasmana u Premijer ligu

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio prijem za seniorsku ekipu Ženskog košarkaškog kluba Konjic, koja je osvojila naslov prvaka A1 lige Federacije BiH i ušla u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom, gradonačelnik Ćatić čestitao je košarkašicama i treneru Edinu Ravnjaku na predanom radu i treniranju, koji su ih doveli u društvo najuspješnijih sportašica BiH.

- Ponosni smo na naše šampionke i drago mi je da smo danas ovdje u ambijentu jedne lijepe sportske priče grada Konjica. Košarkašice su svojim htijenjem zajedno sa trenerom i upravom pokazale da mogu i žele biti na najvećem nivou takmičenja. Ono što Grad Konjic čini u kontinuitetu, jeste podrška koju pruža kako ovom, tako i drugim sportskim kolektivima u skladu sa svojim mogućnostima - kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako gradska vlast nastoji poboljšati sportske terene i sportsku infrastrukturu kako bi mladi ljudi imali mogućnost svoje slobodno vrijeme provoditi u sportskom duhu.

- Naravno želja je i da stariji mogu izvoditi djecu i unuke na sportske terene, koji bi oni gledajući sportiste mogli poželjeti biti dio nekog sportskog kolektiva, i u budućnosti nižući uspjehe, doći na nivo kakav su danas postigle naše košarkašice. Konjic je uvijek imao kvalitetu u tom dijelu i svrstavao se i bio u društvu najboljih, tako da ćemo i u budućnosti podržavati sport i sportske klubove. Danas se rodila i ideja da u narednom periodu svim takmičarima u sportskim kolektivima, koji se takmiče u prvom timu u najvišem rangu, dodijelimo sportske stipendije i na taj način budemo vjetar u leđa, u nizanju njihovih uspjeha – dodao je gradonačelnik Konjica.

Trener ŽKK Konjic Edin Ravnjak istaknuo je kako ekipu u cijelosti čine domaće košarkašice, srednjoškolke i učenice osnovnih škola, među kojima su i bh. reprezentativke.

- Dugogodišnji trud i treniranje rezultirali su ovim uspjehom i jako je bitno da naše košarkašice osjete žar igre na nekom većem nivou. Sportska infrastruktura u Konjicu, kojoj Gradska uprava posvećuje dužnu pažnju, veliki je plus za svu djecu ovoga grada i najave da će i sportska dvorana uskoro imati još bolje i kvalitetnije uvjete za treninge i nastupe, što nam daje dodatni elan da se trudimo u daljnjem radu - kazao Ravnjak.

Košarkašice Konjica Ilhana Džajić i Ejla Tabak, zahvaljujući se uime tima gradonačelniku Ćatiću na prijemu i podršci, istaknule su kako podrška lokalne zajednice puno znači te su dodale kako će nastaviti promovirati Konjic u najboljem svjetlu, navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo